Zutaten für 2 Personen
Nährwerte pro Portion
Rosenkohl putzen (Strunk und die äußeren Blätter entfernen) und in Salzwasser bissfest kochen, dann abgießen, halbieren und beiseite stellen. Mit TK-Ware gehts schneller!
Nun Backofen auf 140 ° vorheizen.
Eine Pfanne zunächst sehr heiß werden lassen, erst dann das Butterschmalz hinzufügen. Filet darin je Seite rund 2 Min. scharf anbraten, damit eine schöne Bräunung und Kruste entsteht.
Dann entweder in Alufolie wickeln oder zusammen mit der Pfanne in den Ofen geben und ziehen lassen ( für medium noch 6-8 Minuten, für well done 8-10 Minuten).
Derweil Zwiebel fein hacken und Öl in einer neuen Pfanne erhitzen. Rosenkohl und Zwiebeln darin anbraten, mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Steak aus dem Ofen holen, mit Steakpfeffer und Salz würzen und zusammen mit dem Rosenkohl servieren.
Ingredients for 2 people
400 g Brussels sprouts
2 tsp coconut oil
400 g beef fillet
1 medium red onion(s)
2 tsp. canola oil
2 pinch of pepper
2 pinch sea salt
Nutritional values per serving
Calories (kcal)446
Protein51,98 g
Carbohydrates9,47 g
Fat21,81 g
Preparation
Clean Brussels sprouts (remove stalk and outer leaves) and cook in salted water until al dente, then drain, cut in half and set aside. With frozen goods it is faster!
Now preheat oven to 140 °.
Heat a frying pan until very hot, then add the clarified butter. Sear the fillet in it for about 2 minutes on each side, so that a nice browning and crust develops.
Then either wrap it in aluminum foil or put it in the oven together with the pan and let it rest (for medium 6-8 minutes, for well done 8-10 minutes).
Meanwhile, finely chop onion and heat oil in a new pan. Sauté Brussels sprouts and onions in it, season with salt and pepper.
Remove steak from oven, season with steak pepper and salt and serve with the Brussels sprouts.